
empty label
מה למעשה
שאלה
שלום הרב.
אנחנו פוסקים כדעת הרב עובדיה, רציתי לשאול מתי אפשר לעשות הכי מוקדם לעשות הפסק?
אנחנו קצת לחוצים לקראת המילואים...
תודה רבה.
תשובה
שלום וברכה.
אשה מוגדרת כ"פולטת שכבת זרע" במשך 6 עונות (שהן 72 שעות) משעת התשמיש. דהיינו, במהלך שלושה ימים משעת התשמיש יכולה להיפלט שכבת זרע מתוך גופה של האשה ולפסול את הימים הללו מלהיספר כימים נקיים. לאחר 6 עונות, שכבת הזרע הנפלטת "מסרחת" ואיננה מעכבת את מניין הימים הנקיים.
הואיל ואי אפשר לדעת ולהבחין מתי בפועל נפלטה שכבת זרע במהלך שלושת הימים הללו, אנו חוששים ומגדירים את האשה כ"פולטת שכבת זרע" במשך שלושה ימים מעת התשמיש, וממילא, אין ימים אלו יכולים לעלות למניין הימים הנקיים.
חשש זה לפליטת שכבת זרע המעכב את תחילת ספירת שבעת הנקיים אינו תלוי כלל וכלל בראיית הדם, ואף אם ראתה ראייה קצרה ופסקה מלראות או שנאסרה מדין כתם, צריכה בכל מקרה להמתין עד סיום פליטת שכבת הזרע.
מאחר שספירת שבעת הנקיים היא ספירת ימים שלמים המתחילים משקיעת החמה, אם שימשו בתחילת הלילה, פליטת שכבת הזרע תהיה גם בתחילת היום הרביעי מהתשמיש, ולכן יום זה אינו יכול לעלות כיום הראשון לנקיים.
על כן, אשה ששימשה עם בעלה ואחר כך ראתה דם:
צריכה להמתין לפחות ארבעה ימים (גם אם פסקה מלראות עוד לפני תום ארבעת הימים) מיום ששימשה עם בעלה. רק אז יכולה לעשות הפסק ולהתחיל לספור מהיום הבא את שבעת הנקיים.
כך פסק להלכה מרן המחבר בשולחן ערוך.(כך ההכרעה בטהרת הבית, אך יש פוסקים ספרדים שאינם מכריעים כך).
בברכת הטהרה, ברכה והצלחה.